Καλάθι αγορών
Τηλ. επικοινωνίας: +30 210 8084 494
Δωρεάν Αποστολές, Αντικαταβολή και Επιστροφές εντός Ελλάδος

4+1 άνετοι τύποι τακουνιών που θα λατρέψεις

4+1 άνετοι τύποι τακουνιών που θα λατρέψεις

Για πολλές γυναίκες, τα ψηλοτάκουνα πέδιλα και οι γόβες αποτελούν το απόλυτο αξεσουάρ. 

Καθώς τα χρόνια περνούν και η μόδα εξελίσσεται, όμως, αναρωτιόμαστε όλο και συχνότερα αν αξίζει να εγκαταλείπουμε την άνεση για χάρη του στιλ. 

Η απάντηση είναι, φυσικά, όχι! 

Σήμερα γνωρίζουμε καλά πως κομψότητα και άνεση μπορούν να συνυπάρξουν και υπάρχουν πολλά είδη τακουνιών, κλασικά αλλά και μοντέρνα, που μπορούμε να φοράμε για ώρες χωρίς πόνο. 

Ακολουθούν μερικά από τα πιο άνετα τακούνια που μπορείς να φορέσεις κι εσύ αν θέλεις να συνδυάσεις άνεση και ύψος για σαγηνευτικό βηματισμό.

Αυτά είναι τα πιο άνετα τακούνια που μπορείς να δοκιμάσεις

Πλατφόρμες

Γυναικείες πλατφόρμες wedge

Για καλοκαιρινές εμφανίσεις, προτείνουμε αναμφισβήτητα πλατφόρμες. Άνετες και κομψές, σου επιτρέπουν να προσθέσεις έξτρα πόντους στα καθημερινά σου looks, αλλά και σε βραδινές εμφανίσεις στο νησί ή την πόλη. 

Οι γυναικείες πλατφόρμες είναι μία εξαιρετικά σικάτη επιλογή για να πετύχεις την απόλυτη ισορροπία μεταξύ θηλυκότητας και άνεσης. Το τακούνι τύπου “wedge”, ειδικά αν συνδυάζεται με plateau στο μπροστινό μέρος, είναι απίστευτα βολικό και μπορεί να φορεθεί με μεγάλη ευκολία στο γραφείο ή όπου αλλού θέλεις. 

Hot επιλογή στη συγκεκριμένη κατηγορία τακουνιού αποτελεί και η πλατφόρμα – εσπαντρίγια: με τον ψάθινο πάτο και το λουράκι που δένει γύρω από τον αστράγαλο, αποτελεί κορυφαία επιλογή για ρομαντικά σύνολα που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από άλλα ψηλοτάκουνα.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Απόκτησε business-ready mindset με τα πιο μοντέρνα γυναικεία παπούτσια!

Mules

Γυναικεία mules AGL

Το ήξερες πως το ύψος του τακουνιού δεν είναι το μόνο χαρακτηριστικό που επηρεάζει την άνεσή σου; Τα mules με ανοιχτή σιλουέτα στα δάχτυλα ή την φτέρνα είναι μία εξαιρετικά άνετη επιλογή, καθώς δεν συμπιέζεται το πέλμα ολοκληρωτικά και είναι απόλυτα βολικά για περπάτημα και ορθοστασία. 

Ένας τρόπος να φορέσεις ψηλότερο τακούνι χωρίς να επηρεάσεις την άνεσή σου είναι να επενδύσεις σε mules γυναικεία

Γενικά μιλώντας, τα παπούτσια που είναι ανοιχτά μπροστά και πίσω μπορούν να σου χαρίσουν ευελιξία μέσα στη μέρα σου, άνετο περπάτημα και αρκετούς πόντους ύψους, σε αντίθεση με τις μυτερές γόβες, τις οποίες – κακά τα ψέματα – δεν βλέπουμε την ώρα να τις βγάλουμε από τα πόδια μας!

 

Block heels

Block Heels χοντρά τακούνια

Με τον όρο block heel αναφερόμαστε στα χοντρά τακούνια, τα οποία μπορεί να είναι είτε χαμηλά ύψους 4-5 εκατοστά για καθημερινή άνεση, είτε ψηλότερες επιλογές για πιο βραδινές εμφανίσεις, μέχρι και 13 εκατοστά.

Τα πέδιλα με τετράγωνο τακούνι αποτελούν τάση και φέτος, ενώ προσφέρουν εξαιρετική ευελιξία στα σύνολά μας: φοριούνται με φορέματα και φούστες, κοστούμια, ακόμα και με τζιν παντελόνια ή βερμούδες, από το πρωί ως το βράδυ. 

Τον συγκεκριμένο τύπο τακουνιού τον συναντάμε σε πολλά είδη υποδημάτων, από τα καλοκαιρινά πέδιλα έως τα χειμερινά μποτάκια, που σημαίνει ότι αποτελεί διαχρονική επιλογή, που ξεπερνά τις τάσεις. Για την απόλυτη ισορροπία, επίλεξε παπούτσια με εξίσου φαρδύ μπροστινό μέρος και όχι μυτερή σιλουέτα, χαρακτηριστικό που όχι μόνο θα ενισχύσει το στιλ του παπουτσιού αλλά και τη δική σου άνεση. 

Δες κι αυτό: Ανακάλυψε τα chunky μποτάκια που κάθε it-girl χρειάζεται φέτος τον χειμώνα

Flatforms

Flatforms παπούτσια

Τα flatforms είναι παντού, ειδικά το καλοκαίρι, και χάρη στην άνεση και το στιλ τους, καταλαβαίνουμε γιατί είναι τόσο δημοφιλή. Τα flatforms, σε αντίθεση με τις πλατφόρμες, έχουν χοντρή σόλα, η οποία όμως είναι ομοιόμορφα επίπεδη κατά μήκος του παπουτσιού, χωρίς διαφορά ύψους μεταξύ του μπροστινού και του πίσω μέρους. 

Μοντέρνα επιλογή με πολλές παραλλαγές, όπως strappy flatforms, σχέδια που παραπέμπουν σε αρχαιοελληνικά σανδάλια και κομψά παπούτσια με στρας που μπορούν να φορεθούν ακόμα και σε επίσημα events, τα flatforms είναι ιδανικά για τις φορές εκείνες που απαιτείται σταθερότητα στο βήμα

Kitten heel

Kitten heels Slingbacks

Τάση που φέτος είδαμε να κυριαρχεί σε πολλές εβδομάδες μόδας σε Ευρώπη και Αμερική, τα kitten heels όχι μόνο αποτελούν την επιτομή της κομψότητας, αλλά είναι και απίστευτα άνετα. 

Ένα kitten heel συνήθως δεν ξεπερνά τα 4-5 εκατοστά, υπάρχουν ωστόσο και επιλογές που φτάνουν τα 7 εκατοστά σε ύψος. Στις αγαπημένες επιλογές της σεζόν συγκαταλέγονται οι slingback χαμηλές γόβες, οι οποίες συνδυάζονται άψογα τόσο με midi φορέματα σε μια ιδιαίτερη περίσταση όσο και με τζιν/λευκό φανελάκι στο γραφείο!

Further reading: 5 cult-classic γόβες που αξίζουν μια θέση στην ντουλάπα σου!

Τι να προσέξω για να επιλέξω πραγματικά άνετα τακούνια;

Αφού αναλύσαμε τα πιο άνετα τακούνια που μπορείς να προσθέσεις στη συλλογή σου και τα χαρακτηριστικά που τα διακρίνουν, δες πώς μπορείς να κάνεις την καλύτερη δυνατή επιλογή για τις ανάγκες σου.

Σκέψου το design

Όπως ήδη αναφέραμε, το ύψος δεν είναι ο μόνος παράγοντας που επηρεάζει το πόσο άνετο ή όχι είναι ένα παπούτσι. 

Ποιότητα, ραφές και σχεδιασμός παίζουν σημαντικό ρόλο στο πώς θα νιώθεις αφού βγάλεις τα τακούνια σου, οπότε καλό είναι να δώσεις τη δέουσα προσοχή στις λεπτομέρειες και να μη μείνεις μόνο στα βασικά.

Κάνε τις αγορές σου βράδυ

Το πότε δοκιμάζεις τα νέα σου παπούτσια έχει σημασία! Έρευνες έχουν δείξει πως τα πόδια πρήζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, που σημαίνει ότι όσο πιο αργά τα δοκιμάσεις, τόσο πιο μεγάλο νούμερο θα χρειαστείς. 

Αν πας για ψώνια νωρίς το πρωί, ενδέχεται να παπούτσια που θα αγοράσεις να σου φανούν τελικά στενά όταν τα φορέσεις στη βραδινή σου έξοδο ή μετά από ώρες ορθοστασίας στο γραφείο.

Προτίμησε δέρμα και σουέτ

Εκτός από το σχέδιο, τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένα τα παπούτσια σου μπορούν να επηρεάσουν το πώς αισθάνεσαι καθώς τα φοράς. Μαλακά υλικά όπως το δέρμα είναι στην κορυφή των προτιμήσεων, καθώς παίρνουν το σχήμα του εκάστοτε ποδιού και όσο περισσότερο τα φοράς τόσο πιο άνετα θα τα νιώθεις. 

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: How to be iconic: Δερμάτινα παπούτσια που θα αναβαθμίσουν το στιλ σου!

Συχνές ερωτήσεις γύρω από τα τακούνια

Γιατί τα τακούνια είναι τόσο άβολα;

Η προφανής απάντηση είναι ότι το σώμα μας δεν είναι σχεδιασμένο για να φοράει ψηλά τακούνια. Το οστό της φτέρνας και του αστραγάλου είναι μεγαλύτερα από αυτά στο μετατάρσιο (το μπροστινό μέρος του ποδιού), που σημαίνει ότι τα ψηλά τακούνια ασκούν μεγάλη πίεση σε εκείνο το σημείο, που οδηγεί σε πόνο. Εκείνο το σημείο είναι, άλλωστε, και αυτό που μας πονάει συνήθως μετά από μία βραδινή έξοδο ή μια κουραστική μέρα στη δουλειά όπου φορούσαμε ψηλά τακούνια.

Ποια θεωρούνται τα πιο άνετα τακούνια;

Αν και συχνά οι προσωπικές προτιμήσεις της κάθε γυναίκας παίζουν σημαντικό ρόλο στην απάντηση αυτή, τα δερμάτινα πέδιλα με χοντρό και χαμηλό τακούνι είναι συνήθως τα πιο άνετα.

Ποιο ύψος τακουνιού είναι το πιο άνετο;

Τόσο τα πολύ ψηλά όσο και τα εντελώς φλατ παπούτσια δεν ακολουθούν τo φυσικό σχήμα του ποδιού και τις καμπυλότητές του. Αντιθέτως ένα χαμηλό τακούνι έως 5 εκατοστά είναι συχνά το πιο άνετο.

Βρες τα πιο άνετα παπούτσια που θα λατρέψεις!
This site is registered on wpml.org as a development site.